A change of plan….

8 Feb

So we decided  the other day that we aren’t extending the house as much as we really needed too!!  So we are going back to the drawing board to push out at the back on the ground floor another four feet.

The reason for this is to give us the max space possible in the family room and dining room  as we figured this is where we will be spending most of our time . The rooms had felt adequate  before but once we started shopping for furniture we realized that it was going to be a tight squeeze to get what we wanted into the space. It also means we can have 2 lots of 12 foot sliding doors (XO is the official terminology) making the entire back of the house on the ground floor open to the garden.

The other big bonus of doing this is that we will be able to give Jon his dream of having a balcony coming off our master bedroom and overlooking the back garden: this is the view we will have (tho imagine the garden all done up and beautiful!!)

We don’t yet know what impact this will have on the already approved permits but Tom our awesome architect is figuring all that out and is re-drawing up the new addition.

It wouldn’t be a re-model if we weren’t changing our minds half way through!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: